Your Language

RAMALAN JODOH

Klik aja bro.. Trust me..!

Selasa, 26 Juni 2012

Salah satu kunci hidup bahagia

Salah satu kunci hidup bahagia adalah dengan menjadi observer...seorang pengamat. 
Contoh jika suami,istri atau pasangamu berselingkuh, Tidak perlu frustasi atau menyakiti diri sendiri..... Mengapa ? 

Karena ternyata itu bukan masalahmu, tapi masalah pasanganmu, bahwa pasanganmu mencoba mencari kebahagiaan dan 'penyelesaian' permasalahan diluar dirinya sendiri, maka kasihani dia...maafkan dia, karena sesungguhnya dia hidup namun tidak SADAR. 

Mungkin seperti orang yang berjalan sambil tidur atau tidur tapi berjalan. Kita tidak perlu masuk kedalam permasalahannya, Beri dia ruang karena sesungguhnya ia sedang belajar menyelesaikan PRnya sendiri. Dan, kita pun harus segera menyelesaikan PR kita sendiri, yaitu kembali ke diri sendiri dan berdamai dengan diri sendiri. Benahi contracted awarenessmu.....empty ur Mind 

Setelah itu sadari,...bahwa manusia hidup didunia walaupun bersama tapi tidak melekat satu sama lain.... Bebaskan diri dari penjara hati, bahwa kebahagiaan itu letaknya di dalam diri. Menggantungkan kebahagiaan pada hal-hal diluar diri hanya akan membuat hidup tidak nyaman, padahal life is meant to be amazing !

Berilah cinta sebanyak-banyaknya untuk diri sendiri, maka hukum alam akan mencatat energi itu.... dan suatu hari kelak kita akan mendapati diri kita berjalan bersama pasangan dalam format yang berbeda atau dengan orang lain yang memang hasil dari apa yang di namakan "law of attraction"....  

Kalimat saktinya,.....
 "Mari berbahagia dengan dirimu dan TuhanMu...karena itu lebih dari cukup"  

-Vinna Amir-
Selengkapnya...

Jumat, 01 Juni 2012

ALPHA OMEGA KABANJAHE

School en tehuis voor kinderen met een handicap.
Kabanjahe, Sumatra, Indonesië.
fotofront.jpg (20278 bytes)
...omdat het om mensen gaat.
De Stichting ALPHA OMEGA is in 1989 opgericht door het Moderamen van de G.B.K.P. (Gereja Batak Karo Protestan) Ofwel: de Prot. Chr. Kerk van de Karo Batakbevolking in Noord Sumatra. Met de dagelijkse leiding is belast: ds.Teken Barus, hoofd a.i. ALPHA OMEGA  is gehuisvest op het adres Jln. Tiganderket no. 1, 22115 Kabanjahe, Sumatera Utara, Indonesië, tel. 0628-20968.
ALPHA OMEGA is een school en tehuis voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap en wezen.
Het team van ALPHA OMEGA bestaat uit 19 personeelsleden.
foto1-kl.jpg (25917 bytes)

INLEIDING
Op Noord Sumatra woont o.a. het protestants christelijk Karo Batak volk. Veel van de kinderen hebben een verstandelijke en/of meervoudige handicap. De bevolking accepteert hen niet of nauwelijks en hun toekomst is er één zonder een sprankje hoop. Deze kinderen zouden naar school moeten kunnen, maar er bestond in Karo Batakland geen specuiaal christelijk onderwijs. En waar moesten de ouders met hun vragen en zorgen naar toe? Wie begeleidde hen? Er is veel ontwetendheid onder de bevolking en er is armoe. De prot. chr. kerk G.B.K.P. richtte zich op de toekomst van deze gehandicapte kinderen en hun families en besloot het in leven roepen van de Stichting ALPHA OMEGA.

TOEKOMST
Wie in de jeugd investeertn investeert in de toekomst. Eén van de eerste taken die de Stichting zich stelde was de bouw van een school voor speciaal onderwijs met internaat voor 24 uurs opvang. Met financiële steun van o.a. Nederlandse zusterkerk, opende op 17 juli 1989 ALPHA OMEGA haar deuren. In het vaandel van de Stichting staat haar doelstelling omschreven: Opvang, scholing en vorming van gehandicapte kinderen, om hun een toekomst met perspectief te bieden.
Thans bezoeken ca. 90 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar het project. Voor de meesten is ALPHA OMEGA een echt thuis; zij zijn wees of verblijven intern omdat de afstand van huis naar school te ver is.
foto2-kl.jpg (20899 bytes)

CRITERIA VOOR TOELATING
Conform het credo van de Stichting maakt men bij toelating geen onderscheid ten aanzien van afkomst, ras of godsdienst en ziet men de mens, gehandicapt of gezond, als deel van Gods schepping. Toelating geschiedt na ontvangst van een aanbevelingsbrief door een arts, verbonden aan de Stichting. Aan de ouders (indien in leven) wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd. Gewoonlijk levert dit een bijdrage in natura op. Zijn de ouders armlastig, dan moet een schriftelijke verklaring van het dorpshoofd worden getoond. Zwerfkinderen, die door familie zijn verstoten worden door politie e.d. bij ALPHA OMEGA aangemeld.
WERKWIJZE
SPECIAAL ONDERWIJS
Op school wordt les gegeven in niveaugroepen, afhankelijk van het IQ van de leerlingen.

a De kinderen met een IQ van 50-75.
Deze kinderen zijn meestal in staat een opleiding te volgen en krijgen onderwijs in exacte vakken. Zij worden voorbereid op een plaats in de samenleveing.
foto3-kl.jpg (17859 bytes)
b. De kinfderen met een IQ van 30-50.
Met deze kinderen wordt zelfredzaamheid geoefend waaronder hygiëne en huishoudelijke taken. Soms leren zij weven of batiks maken.
c. De kinderen met een IQ van 30 of minder.
Deze kinderen worden liefdevol verzorgd.
d. De kinderen die doofstom zijn.
Deze jongens en meisjes krijgen d.m.v. logopedie les in totale communicatie. Zij volgen individueel onderwijs zoals het op de basisschool wordt gegeven. Zij leren een vak en worden voorbereid op een plaats in de samenleving.
 HANDVAARDIGHEID
Op het lesprogramma staan lessen in handvaardigheid, zoals batik en weven. Praktisch onderwijs wordt gegeven in houtbewerking. tijdens de lessen tracht men Specifieke talenten van de leerlingen te ontwikkelen, die wellicht -na het volgen van een beroepsopleiding- leiden tot een zelfstandig functioneren in de samenleving. De werkstukken die tijdens deze lessen worden gemaakt, verkoopt men in het winkeltje van ALPHA OMEGA.
Jongeren die tijdens hun opleiding hebben aangetoond over de capaciteiten te beschikken om in de toekomst zelfstandig te wonen, maken in een huis op het terrein van ALPHA OMEGA een proefperiode door: een training waarin werk is gekoppeld aan het voeren van een huishouding.

LANDBOUWPROJECT
De opzet van het landbouwproject is tweeledig
a. Het bieden van praktische training op land- en tuinbouwgebied en de verzorging van vee.
b. Opvang en werkgelegenheid voor schoolverlaters die wees zijn en jongeren die door de diepte van hun handicap zijn aangewezen op blijvende begeleiding.
foto4-kl.jpg (16479 bytes)
De grond rondom Kabanjahe is zeer vruchtbaar. Er worden hoogwaardige tuinbouwgewassen geteeld. Met financiën van "Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking" (Z.W.O.) in Nederland is 7 ha. land aangekocht op enkele kilometers van ALPHA OMEGA, nabij het dorp Lingga. Op deze locatie zijn enkele woonhuizen gebouwd en onder begeleiding woont en werkt daar een aantal jong volwassenen. De oogst is in eerste instantie bestemd voor eigen gebruik; hierdoor worden de budgettaire kosten van ALPHA OMEGA gedrukt. De meer-opbrengst verhandelen de bewoners op de lokale markt.
STAGE in koffiehuis, souveniershop logement.
ALPHA OMEGA exploiteert op het terrein een koffiehuis annex logement, waar gasten kleine maaltijden kunnen gebruiken en kunnen overnachten. De huishoudelijke taken worden door de oudere leerlingen verricht, onder verantwoordelijkheid van ALPHA OMEGA. In de naastgelegen souveniershop worden lokale souveniers verkocht alsook zelfgemaakte batik- en handvaardigheidsproducten, die tijdens de lessen zijn gemaakt.

FINANCIËN
Om een project als ALPHA OMEGA te doen slagen zijn -behalve kennis, motivatie en doorzettingsvermogen- ook financiën nodig. Als uitgaven staan op de begroting kosten voor: voeding, kleding, salaris, lesmateriaal, medicamenten, ect. ect. Deze kosten worden betaald met:
- financiën van de G.B.K.P. kerk
- regeringssteun
- schoolgeld van ouders
- inkomsten uit koffiehuis, souveniershop, logement
- opbrengst oogstproducten van het landbouwproject
- steun van buitenlandse zusterkerken en charitatieve instellingen.

In dit verband mag zeker niet onvermeld blijven dat de Nederlandse familiekring van financiële adoptie-ouders rond ALPHA OMEGA een solide basis is. Niet alleen het gesponserde kind, doch het project in haar geheel profiteert van deze geldelijke impuls.
Dankzij belangeloze inzet van vrijwilligers en sponsering door de S.O.W.-gemeente; Bouw- en aannemersbedrijf Loosman B.V. en de RABO Bank, allen te Swifterbant, komen financiële giften zonder inhouding terecht bij het project waarvoor zij zijn bestemd.

OMDAT HET OM MENSEN GAAT.
Speciaal onderwijs, tehuis, landbouwproject, training vormen tezamen de start van een vernieuwend project dat jonge mensen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap, doofstommen en wezen in Indonesië, een toekomst met perspectief wil bieden. Er is nog veel werk te doen. We mogen ALPHA OMEGA er niet alleen voor laten staan.

foto5-kl.jpg (18560 bytes)
SAMEN OP WEG GEMEENTE SWIFTERBANT
Selengkapnya...